könyvsorozat

Fedezd fel a magyarországi ehető vadont!

EHETŐ GOMBÁK – BIZTONSÁGOS GYŰJTÉS – KONYHAI FORTÉLYOK

Az erdőn-mezőn vadon termő gomba értékes élelem és ízletes  konyhai alapanyag. Nem meglepő, hogy gyűjtése és fogyasztása  egyidős az emberiséggel. A gombaszedéssel töltött természetjárás test és lélek gyógyírja, a teli kosár pedig az élelem-önellátást  és a kulináris kalandozásokat is támogatja. 

Az Ehető gombák Magyarországon összefoglalja a gombászás történetét, a biztonságos gyűjtés írott és íratlan szabályait,  a gombák friss felhasználási módjait és tartósítási technológiáit. Bemutatja a hazai ehető gombák teljes kínálatát 200 hazai faj részletes gyűjtési és felhasználási útmutatójával. 

A gyűjtemény éppúgy kalauzolja a kezdő, a gyakorlott  gombászokat és a szakellenőröket e sokszínű világban,  mint a különleges alapanyagokra nyitott háziasszonyokat és a szakácsokat.

A könyv megrendelhető a Gingko Kiadó webshopjából:

Nézd meg a könyvbemutató előadást!

Az október 10-én tartott könyvbemutató előadásban Zombori Andrea, a Gingko Kiadó főszerkesztőjének köszöntője után Almási Petra, a szerző mesél a könyvről.

A könyvsorozat további várható kiadványai

Gombászok naplója – Jegyzetek 200 ehető gombához

Az Ehető gombák Magyarországon kiegészítő kiadványának tervezett megjelenése: 2026

 

Ehető vadnövények Magyarországon

Az Ehető vadon sorozat 2. kötetének tervezett megjelenése: 2027