könyvsorozat

Fedezd fel a magyarországi ehető vadont!

EHETŐ GOMBÁK – BIZTONSÁGOS GYŰJTÉS – KONYHAI FORTÉLYOK

Az erdőn-mezőn vadon termő gomba értékes élelem és ízletes  konyhai alapanyag. Nem meglepő, hogy gyűjtése és fogyasztása  egyidős az emberiséggel. A gombaszedéssel töltött természetjárás test és lélek gyógyírja, a teli kosár pedig az élelem-önellátást  és a kulináris kalandozásokat is támogatja. 

Az Ehető gombák Magyarországon összefoglalja a gombászás történetét, a biztonságos gyűjtés írott és íratlan szabályait,  a gombák friss felhasználási módjait és tartósítási technológiáit. Bemutatja a hazai ehető gombák teljes kínálatát 200 hazai faj részletes gyűjtési és felhasználási útmutatójával. 

A gyűjtemény éppúgy kalauzolja a kezdő, a gyakorlott  gombászokat és a szakellenőröket e sokszínű világban,  mint a különleges alapanyagokra nyitott háziasszonyokat és a szakácsokat.

A könyv megrendelhető a Gingko Kiadó webshopjából: