könyvsorozat
Fedezd fel a magyarországi ehető vadont!
EHETŐ GOMBÁK – BIZTONSÁGOS GYŰJTÉS – KONYHAI FORTÉLYOK
Az erdőn-mezőn vadon termő gomba értékes élelem és ízletes konyhai alapanyag. Nem meglepő, hogy gyűjtése és fogyasztása egyidős az emberiséggel. A gombaszedéssel töltött természetjárás test és lélek gyógyírja, a teli kosár pedig az élelem-önellátást és a kulináris kalandozásokat is támogatja.
Az Ehető gombák Magyarországon összefoglalja a gombászás történetét, a biztonságos gyűjtés írott és íratlan szabályait, a gombák friss felhasználási módjait és tartósítási technológiáit. Bemutatja a hazai ehető gombák teljes kínálatát 200 hazai faj részletes gyűjtési és felhasználási útmutatójával.
A gyűjtemény éppúgy kalauzolja a kezdő, a gyakorlott gombászokat és a szakellenőröket e sokszínű világban, mint a különleges alapanyagokra nyitott háziasszonyokat és a szakácsokat.
A könyv megrendelhető a Gingko Kiadó webshopjából:
Nézd meg a könyvbemutató előadást!
Az október 10-én tartott könyvbemutató előadásban Zombori Andrea, a Gingko Kiadó főszerkesztőjének köszöntője után Almási Petra, a szerző mesél a könyvről.
A könyvsorozat további várható kiadványai
Gombászok naplója – Jegyzetek 200 ehető gombához
Az Ehető gombák Magyarországon kiegészítő kiadványának tervezett megjelenése: 2026
Ehető vadnövények Magyarországon
Az Ehető vadon sorozat 2. kötetének tervezett megjelenése: 2027